• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Avermaet: "Nog niet beslist wanneer ik naar huis ga"

  Enkele uren nadat hij eindelijk die felbegeerde rit in de Tour had gewonnen zat Greg Van Avermaet aan de tafel van Lieven Van Gils in Rodez. "Ik heb nooit getwijfeld aan mezelf", zei de ritwinnaar. "Maar als je dan op zo'n manier kunt winnen, dan is dat formidabel."

  Greg Van Avermaet glunderde in Rodez na enkele dolle uren. "Echt doorgedrongen is het nog niet, ik denk dat ik het pas achteraf echt zal beseffen. Op het moment zelf zit je te veel in dat circus", zegt de Belg van BMC.

  "We hadden een goeie week achter de rug: zege in de tijdrit, zege in de ploegentijdrit en Tejay goed voorin, maar voor mij was het spijtig genoeg telkens net niet."

  "Ik was niet ontgoocheld na de eerste week, maar als je dan op zo'n manier de overwinning kunt pakken, dan is dat formidabel. Het is een van de mooiste momenten uit mijn carrière."

  "Ik heb nooit getwijfeld aan mezelf. Als je altijd in jezelf blijft geloven en je voelt zelf ook wat je allemaal kan, dan moet er een keer een dag komen dat alles in de plooi valt. Vandaag was dat het geval."

  "Nog niet beslist wanneer ik naar huis ga"

  Van Avermaet heeft thuis een hoogzwangere vriendin. "De bevalling is uitgerekend voor de laatste dag van de Tour op de Champs Elysées. Maar we hebben samen beslist om toch naar de Tour te gaan en achteraf gezien was dat de juiste beslissing."

  Hier en daar was al te horen dat Van Avermaet op de tweede rustdag op 21 juli de Tour verlaat. "Er is nog niets beslist, sowieso zal dat samen met de ploeg beslist worden", zegt Van Avermaet.

  "Er zijn misschien nog enkele etappes waar er kansen zijn voor mij, de rit naar Valence is misschien een kans. Dat is ook de reden dat ik in de Tour ben gebleven na de Pyreneeën, maar morgen is het te lastig."

  Enkele tweets voor Van Avermaet