• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Thiam haakt af voor Nacht van de Atletiek

  De Nacht van de Atletiek verliest een trekpleister.

  Nafi Thiam zal er zaterdag niet bij zijn op de Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder. Door een voetzoolblessure moet ze op de valreep verstek geven voor het hoogspringen.

  Thiam liep de blessure afgelopen woensdag op tijdens het verspringen op de meeting in Luik. Ze blesseerde zich aan haar linkervoet bij haar eerste sprong, maar zette nadien met een sprong van 6,43m alsnog een persoonlijk record neer.

  Twee dagen nadien heeft de meerkampster nog te veel last van de blessure en dus wil ze geen risico's nemen. Volgens haar coach Roger Lespagnard gaat het enkel om een voorzorgsmaatregel. "Als het echt ernstig was, had ze woensdag haar wedstrijd niet kunnen voortzetten. Voor de zevenkamp op het WK in Peking (22-30 augustus) is dit geen ramp."

  Thiam zal zoals voorzien op 26 juli wel deelnemen aan het verspringen en het kogelstoten op het Belgisch Kampioenschap.