• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Standard en Charleroi kennen hun tegenstanders in de Europa League

  Charleroi is zo goed als zeker van de derde voorronde in de Europa League.

  In Nyon (Zwitserland) is geloot voor de derde voorronde van de Europa League. Standard moet het opnemen tegen Ferencvaros uit Hongarije of Zeljeznicar uit Bosnië-Herzegovina. Charleroi treft als het voorbij Beitar Jeruzalem raakt Loegansk uit Oekraïne.

  Charleroi won donderdagavond zijn heenwedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League met 5-1 van Beitar Jeruzalem en zou zich volgende week dus zonder moeite moeten kunnen plaatsen voor de derde voorronde.

  Southampton, Sampdoria en Roebin Kazan waren mogelijke tegenstanders, maar uiteindelijk werd het Zarja Loegansk uit Oekraïne. Charleroi speelt eerst thuis op donderdag 30 juli, de terugwedstrijd in Oekraïne volgt een week later op donderdag 6 augustus.

  Standard was reekshoofd en ontliep dus de grotere namen. De tegenstander wordt Ferencvaros uit Hongarije of Zeljeznicar Sarajevo uit Bosnië-Herzegovina. Bij Ferencvaros speelt onze landgenoot Roland Lamah.

  De Bosniërs hebben de beste papieren om het te halen, want ze wonnen donderdag de heenwedstrijd in de tweede voorronde met 0-1 op het veld van de Hongaren. Ook Standard zal de heenwedstrijd thuis mogen spelen.

  Anderlecht is rechtstreeks geplaatst voor de poulefase van de Europa League omdat het vorig seizoen als derde eindigde in de Jupiler Pro League. De loting voor die groepsfase vindt plaats op 28 augustus.