• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Pechvogel Péraud: "Ik probeer morgen te starten"

  Jean-Christophe Péraud verbijt de pijn op weg naar Rodez.

  De pechvogel van de dag was ongetwijfeld Jean-Christophe Péraud. De tweede van de Tour van vorig jaar zat al in de hoek waar de klappen vallen en kwam vandaag zwaar ten val. Ondanks zijn blessures beet hij door en komt hij morgen wellicht aan de start.

  Jean-Christophe Péraud kwam ongelukkig ten val. "Het brak in het peloton en ik keek achterom of Alexis Vuillermoz mee was. Daardoor tik ik het achterwiel van de renner voor me aan en ga ik tegen de grond."

  Péraud heeft gelukkig niets gebroken, maar gaat wellicht wel een lastige nacht tegemoet met al die schaafwonden op zijn lichaam. "Maar ik ga proberen om morgen te starten", klinkt het moedig.

  "Vooral de wonde op zijn schouder en elleboog is pijnlijk en hij heeft ook last van zijn pink", zegt AG2R-manager Vincent Lavenu. "Maar Jean-Chirstophe is een doorbijter. Na zo'n val de finish halen is al een enorme prestatie."

  Op Twitter bedankt Péraud nog de Tourdokter voor de hulp onderweg én de cameraman die hem in zijn gescheurde broek uitgebreid in beeld brachten. Al was dat laatste ironisch.

  Video's en tweets over Péraud: