• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere: "Van den Broeck? Ik heb niet neen gezegd"

  Jurgen Van den Broeck vertrekt aan het einde van het seizoen zo goed als zeker bij Lotto-Soudal en volgens sommige kranten zou Etixx-Quick Step zijn nieuwe werkgever kunnen worden. "Jurgen kan niet versleten zijn, maar we moeten zien of hij in onze ploeg past", reageert ploegmanager Patrick Lefevere bij Sporza.

  Patrick Lefevere ontkent bij Sporza niet dat er contact is met het management van Jurgen Van den Broeck. "Zijn manager heeft me Jurgen aangeboden. Zij beweren dat hij nog heel wat potentieel heeft", legt Lefevere uit.

  "Jurgen kan natuurlijk niet versleten zijn, maar we moeten zien of hij bij onze ploeg en onze ambities past. Dat zal de komende dagen duidelijk worden. Maar we hebben niet neen gezegd", klinkt het bij Lefevere.

  Maar Van den Broeck is duidelijk niet de enige naam op de lange lijst van de Etixx-Quick Step-manager. "Ik heb een lijst van 40 renners. Dan begin ik te schrappen tot 20 en zo kom ik tot 10. Daarna volgen er testen en wordt er naar het biologisch paspoort gekeken. Pas dan trekken we conclusies."

  Met zo'n lange lijst heeft Lefevere veel werk voor de boeg op de tweede rustdag, want de manager heeft aangekondigd dat hij dan veel gesprekken zal voeren.

  "Iedereen pint zich vast op die tweede rustdag. Er worden dan wel enkele beslissingen genomen, maar niet alle beslissingen. Vergeet niet dat de transferperiode maar in augustus is (pas vanaf 1 augustus mag het contract getekend worden). Als je ploeg in juli al vol is, dan heb je geen plaats meer voor opportuniteiten."

  "Porte? Ik vond zijn prijs iets te hoog"

  Hoe schat Lefevere de transfermarkt overigens in? Is het nog altijd crisis in het peloton? "Dat is geen mooi woord, maar de markt beweegt niet. Er worden geen beslissingen genomen", zegt Lefevere.

  "Enkele renners hebben hun contract verlengd en ook iemand als Richie Porte weet waar zijn toekomst ligt. Ja, ook Porte werd bij me aangeboden, maar ik vond zijn prijs iets te hoog. Al heeft hij zich wel herpakt."

  En Mark Cavendish, is er al duidelijkheid over zijn toekomst? "We praten", klonk het vanmiddag bij Lefevere. "Ik heb gisterenavond voor het eerst sinds lang een e-mail van zijn manager gekregen. Hij heeft me gevraagd om binnenkort te praten. We zien wel."