• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Froome vecht verbale oorlog met Jalabert uit

  Chris Froome en Laurent Jalabert zijn niet de beste vrienden.

  Het zit er bovenarms op tussen Chris Froome en Laurent Jalabert. De Franse ex-renner had, gesteund door Cédric Vasseur, vraagtekens geplaatst bij de prestaties van Froome. "Hun uitspraken ontgoochelen me heel erg", reageert Froome bitsig.

  Ook gisteren, na de rit naar Plateau de Beille, beleefde Chris Froome geen rustige persconferentie. De Brit kreeg nog maar eens een reeks vragen over doping naar zijn hoofd geslingerd.

  Froome werd bovendien fijntjes gewezen op enkele uitspraken van Laurent Jalabert. De Franse ex-renner had na de rit naar La Pierre-Saint-Martin op de Franse televisie de prestatie van Froome in twijfel getrokken. "Het leek alsof zijn fiets vanzelf reed", vertelde Jalabert.

  "We voelden ons een beetje slecht bij de soepelheid van Froome, een groot contrast met hoe het podium van vorig jaar (Nibali, Péraud en Pinot) afzag. De superioriteit van Froome was hallucinant."

  De gele trui kon duidelijk niet lachen met de uitspraken van Jalabert, die gesteund werd door zijn landgenoot Cédric Vasseur, ook een ex-renner.

  "Ik vind het jammer dat ex-renners mijn prestaties zo analyseren", zei Froome gisteren. "Dat is erg ontgoochelend. Zij hebben als renner het publiek geïnspireerd en zetten als analist de toon. Dat ze een zuivere renner dan in twijfel trekken, is niet correct."

  Jalabert reageerde zelf als door een wesp gestoken. "Ik blijf bij wat ik gezegd heb. Als Froome wil dat we zijn prestaties aanvaarden, dan moet hij ook de bijdrage van de analisten respecteren. Ook zij doen gewoon maar hun job."