• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Froome steunt het goeie doel met neushoorn op zijn fiets

  De nieuwe fiets van Chris Froome.

  Chris Froome kreeg vanmiddag bij de start in Muret nog wat meer aandacht dan gewoonlijk. De gele trui wordt ambassadeur van United for Wildlife en heeft daarom een afbeelding van een neushoorn op zijn fiets laten zetten.

  Chris Froome volgt het voorbeeld van David Beckham, Andy Murray en Lewis Hamilton. De Brit wordt ambassadeur van United for Wildlife, een organisatie die strijdt tegen onder meer de illegale stroperij op neushoorns.

  Dat Froome net dat goeie doel steunt, is geen verrassing. "Ik ben in Kenia en Zuid-Afrika opgegroeid met onder meer neushoorns en olifanten. Die dieren hebben een blijvende indruk op me nagelaten en ik ben dan ook blij dat ik ambassadeur van de organisatie word", legt de gele trui uit.

  "We moeten ons echt bewust worden van de stroperij op neushoorns en olifanten in Afrika. Als dat gewoon voortgaat, dan zullen we die dieren voorgoed verliezen."

  "Als ik mijn kind wil laten genieten van de natuur net zoals ik dat zelf gedaan heb, dan moeten we goed nadenken over deze problematiek", besluit Froome.

  Enkele tweets