• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Eigenaar Beitar Jeruzalem: "Ben beschaamd en zoek koper voor de club"

  De fans van Beitar Jeruzalem hadden massaal vuurwerk meegenomen.

  Het gedrag van de supporters van Beitar Jeruzalem tijdens de match tegen Charleroi krijgt een staartje. De eigenaar is zo beschaamd over de acties van de harde kern dat hij de club wil verkopen. "Ik zal een vertrouweling aanstellen om de club te leiden tot ik een koper heb gevonden", zegt Eli Tabib.

  De match tussen Charleroi en Beitar Jeruzalem was nog maar 19 seconden aan de gang, toen de supporters van de club uit Israël het veld bestookten met vuurpijlen. Door de brandende vuurpijlen op het veld en de rookontwikkeling kon de Engelse scheidsrechter Lee Probert niet anders dan de match een paar minuten stilleggen.

  Op het einde liep het opnieuw fout. Na de 5-1 van Kebano kreeg doelman Penneteau een voorwerp tegen zijn hoofd geslingerd. Penneteau bleef even liggen in het gras en stapte met een bloedende wonde aan het hoofd van het veld.

  "Ik ben beschaamd", zegt eigenaar Eli Tabib vandaag. "Ik heb besloten om mijn engagement met het Israëlische voetbal te stoppen en terug te keren naar de Verenigde Staten. Ik zal een vertrouweling aanstellen om de club te leiden tot ik een koper heb gevonden."

  De harde kern van de supporters van Beitar Jeruzalem heeft een kwalijke reputatie. Ze staan bekend als extreem rechts en anti-Arabisch. Volgens de coach van Beitar, Slobodan Drapic, werden de fans van zijn club uitgedaagd door de supporters van Charleroi.