• home
 • video
 • pas verschenen

  Delph trekt dan toch naar Manchester City

  Delph kiest dan toch voor een nieuw avontuur.

  Vorige week klonk het nog dat hij Aston Villa trouw zou blijven, maar Fabian Delph heeft zijn kar gekeerd. De 25-jarige middenvelder gaat nu toch zijn geluk beproeven bij Manchester City. Delph ondertekende een contract voor vijf seizoenen bij de club van Rode Duivels Vincent Kompany en Jason Denayer.

  Delph speelde sinds 2009 ruim 128 wedstrijden voor Aston Villa. Zijn overstap naar Manchester City komt als een verrassing, omdat de zesvoudige international vorige week nog aangaf Villa niet te verlaten. "Ik ga niet weg. Ik blijf bij Villa en kijk uit naar de start van het nieuwe seizoen", klonk het toen.

  Manchester City-manager Manuel Pellegrini is alvast blij dat de 25-jarige Delph van gedacht veranderd is. "Hij is een uitstekende speler en ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken. Hij is één van de beste jonge middenvelders in de Premier League."

  Voor Aston Villa is het vertrek van zijn aanvoerder een flinke aderlating. Bovendien dreigt de club ook nog Christian Benteke te verliezen. De Rode Duivel lijkt immers op weg naar Liverpool.

  Manchester City blijft anderzijds bouwen aan zijn ploeg. Eerder deze week had City ook al de miljoenentransfer van Raheem Sterling afgerond. Die komt over van Liverpool en is met zijn 68 miljoen euro de duurste Engelse voetballer ooit.