• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Club treft Panathinaikos in derde voorronde Champions League

  Als Club het haalt, komt het in de play-offs voor de poulefase.

  Club Brugge kent zijn eerste horde op weg naar de poules van de Champions League. In de derde voorronde treft Club de Griekse vicekampioen Panathinaikos.

  Club Brugge was reekshoofd in het niet-kampioenenspoor van de loting voor de derde voorronde van de Champions League. Andere mogelijke tegenstanders van Club waren Young Boys Bern, Sparta Praag, Fenerbahce en Rapid Wenen, maar bij de loting in Nyon (Zwitserland) kwam dus Panathinaikos uit de urne.

  Vorige maandag speelde Club nog een oefenwedstrijd tegen de Griekse vicekampioen, die gewonnen werd met 2-1. De doelpunten in die match waren van Abdoulay Diaby en Davy De fauw.

  Standard schakelde Panathinaikos vorig seizoen nog uit in de derde voorronde van de Champions League. De heenmatch eindigde toen op 0-0, Standard won de terugmatch in Athene met 1-2.

  Club moet eerst op verplaatsing spelen op dinsdag 28 of woensdag 29 juli, de terugmatch is thuis op dinsdag 4 of woensdag 5 augustus. De winnaar over twee duels mag naar de play-offs voor een plekje in de groepsfase van de Champions League. De verliezer gaat naar de laatste voorronde van de Europa League.

  Landskampioen AA Gent is rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. De Buffalo's kennen hun drie tegenstanders op 27 augustus.

  1988: Club voorbij Panathinaikos naar halve finales

  Club heeft goede herinneringen aan Panathinaikos. In 1988 schakelde het de Grieken uit voor een plaats in de halve finales van de Uefa Cup. Bekijk hieronder nog eens de beelden.