• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bakelants: "Nu kunnen jullie stoppen met zagen"

  Jan Bakelants eindigde als derde in Rodez.

  Jan Bakelants was de dichtste toeschouwer van het sprintduel tussen Greg Van Avermaet en Peter Sagan in Rodez, hij werd derde. "Jammer, ik werd gehinderd toen ik wou aangaan", zegt de Belg van AG2R die na zijn ritzege in 2013 eindelijk een opvolger heeft.

  Jan Bakelants was de verrassende derde in Rodez. "Het verschil met Van Avermaet en Sagan was groot, maar ik werd fel gehinderd op 500 meter van de finish. Ik zou anders wellicht niet gewonnen hebben, want Sagan kwam er ook niet over", zegt de Belg.

  "Mijn Tour was misschien nog niet opvallend, maar de orders van de ploeg waren duidelijk: ik moest knechten en bij Bardet blijven. Vandaag mocht Vuillermoz zijn kans gaan, maar die voelde zich niet goed."

  "Dat vond ik niet erg, want ik voelde me supergoed, maar dat heb ik natuurlijk niet gezegd. Bardet heeft me ook goed geholpen, maar toen ik wou aangaan, moest ik plots remmen door een manoeuvre van Golas."

  "Jammer, maar ik ben wel blij dat ik dit kan na drie slechte dagen. Gisteren heb ik door die rugpijn ook laten schieten. Misschien was dat maar beter, want anders mis ik misschien die punch."

  Bakelants was voor vandaag de laatste Belgische ritwinnaar in de Tour met zijn triomf op Corsica. "Ik ben blij dat Greg wint. Dat is goed, dan kunnen jullie stoppen met zagen dat de Belgen niet meer kunnen winnen. Meteen 1 en 3."