• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VRT/Sporza en Telenet slaan de handen in elkaar over veldrijden

  Sporza en Telenet gaan samenwerken rond het veldrijden.

  VRT/Sporza en Telenet duiken samen het veld in. De openbare omroep heeft met Telenet een overeenkomst bereikt over de uitzendrechten van het veldrijden. De samenwerking tussen VRT/Sporza en Telenet houdt in dat de uitzendrechten en de productie gedeeld zullen worden. Ook blijft het veldrijden op deze manier bereikbaar voor een groot publiek.

  De komende vijf jaar zal VRT/Sporza een relevant aanbod uit de Wereldbeker, de Superprestige en het WK veldrijden uitzenden op open net. De VRT-sportredactie deelt ook haar expertise op het vlak van wielerverslaggeving.

  "Dankzij deze samenwerking kunnen we een relevant aanbod veldrijden brengen voor alle Vlamingen op open net, zowel via live-uitzendingen op televisie als in de nieuwsprogramma's, op radio en ook digitaal", zegt Luc Van Langenhove, manager Sport bij de VRT.

  "We kiezen voor een weldoordachte samenwerking met privépartners. We delen de productiekosten met Telenet en we brengen dus ook mensen en middelen in. Op die manier blijven we de expertise van de wielerkern van onze sportredactie het hele jaar door optimaal benutten."

  “We verbinden ons met deze overeenkomst helemaal niet aan een enkele privépartner. We kunnen deze samenwerking in de toekomst misschien nog verder uitbouwen, maar die is niet exclusief. Mogelijk gaan we ook nog samenwerken met andere partners uit het Vlaamse medialandschap."

  Telenet: "Heel blij dat we kunnen samenwerken met Sporza"

  Ook bij Telenet zijn ze tevreden over de samenwerking met de openbare omroep. "De liefde voor veldrijden is groot bij Telenet en we zijn heel blij dat we kunnen samenwerken met Sporza," zegt CEO John Porter (foto).

  "De geweldige expertise en ervaring van de VRT in de productie van cyclocross zal de uitzendingen naar een hoger niveau tillen. We gaan voor een nieuwe beleving, met onder andere nooit eerder geziene camerastandpunten. Er komt dus meer én beter veldrijden op tv."

  Superprestige-organisator Etienne Gevaert: "We zijn heel blij met de belangstelling van Telenet en de VRT voor de Superprestige, die is gewoon heel belangrijk voor de toekomst van ons regelmatigheidscriterium. De samenwerking met de VRT garandeert ons bovendien een groot bereik bij een breed publiek."

  VRT/Sporza behoudt de uitzendrechten voor de BPost Banktrofee, het andere regelmatigheidscriterium binnen het veldrijden. Daarnaast zal de openbare omroep komend seizoen de twee Belgische WB-manches uitzenden, drie Superprestigecrossen, het BK, het WK en enkele losse veldritten zoals onder meer Overijse.