• home
 • video
 • pas verschenen

  Vinokoerov: "Nibali hoeft niet weg, wel naar Vuelta"

  Vincenzo Nibali staat voorlopig op de negende plaats.

  Aleksandr Vinokoerov heeft de geruchten ontkend dat Vincenzo Nibali ondanks een nog lopend contract weg moet bij Astana. "Dat is helemaal niet aan de orde", zegt de manager van de Kazakse wielerploeg. Titelhouder Nibali stelt voorlopig teleur in de Tour.

  Verschillende media kwamen met het bericht dat Vincenzo Nibali na 2015 moest opkrassen bij Astana. Dat zou manager Aleksandr Vinokoerov gezegd hebben. Maar de Kazak ontkent dat nu ten stelligste in een officiële mededeling.

  "Een vertrek van Vincenzo Nibali bij Astana is helemaal niet aan de orde", zegt Vinokoerov. "Vincenzo doet het heel goed bij onze ploeg." De Italiaan won vorig jaar de Tour met Astana.

  "Er is geen enkel probleem tussen het team en Vincenzo. We hebben nog altijd alle vertrouwen in hem, in tegenstelling tot wat er verschenen is in de pers."

  "Natuurlijk ben ik niet gelukkig als we niet winnen, zoals elke manager. Vincenzo haalt in deze Tour niet zijn beste niveau, hij kan veel beter dan zijn huidige positie in het klassement."

  "We gaan wat medische tests doen om de reden van deze slechte prestatie te achterhalen en we willen Nibali ook zien in de Vuelta. We willen dit jaar zeker een grote ronde winnen."