• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanmarcke: "Ik heb me eindelijk nog een keer geamuseerd"

  Sep Vanmarcke ziet af op Plateau de Beille.

  Voor Sep Vanmarcke was deze Tour tot nu toe een opeenstapeling van ontgoochelingen, maar onze landgenoot kon zich op weg naar Plateau de Beille toch tonen. "Ik hoopte op een plaats in de top 10, maar met mijn gewicht was deze klim te zwaar", zegt Vanmarcke.

  "Ik was vorige week zo gefrustreerd, maar vandaag vond ik het echt mooi", reageerde Sep Vanmarcke na de aankomst op Plateau de Beille, waar hij als 30e renner over de finishlijn reed.

  Vanmarcke was vanochtend bij de pinken om mee te schuiven met een ruime kopgroep. "De voorbije dagen ging het goed. De ploeg had me gezegd om mee te schuiven. Alles verliep goed."

  Meer nog, met Kwiatkowski koos Vanmarcke na de tweede beklimming van de dag het ruime sop. "Ik had hem gezegd dat ik niet zou meewerken op de Port de Lers (de derde col), maar wel in de vallei. Hij wist dat hij dat niet alleen kon doen."

  Vanmarcke moest op Plateau de Beille de wereldkampioen wel snel laten gaan. "Ik hoopte nog even op een plaats in de top 10, maar deze col is te steil voor mij, zeker met mijn gewicht. Ik had ook nog een hongerklop, dus ik ben blij dat ik er vanaf ben."

  Vanmarcke stond eigenlijk te glunderen bij de Sporza-camera. "Nochtans ben ik kapot", pareerde de Lotto-Jumbo-renner. "Maar ik heb me eindelijk nog een keer echt geamuseerd. Het gaat al het hele jaar mis voor mij. Vorige week zat ik diep, maar als ik dit weer kan, dan vind ik het leuk."

  Tweet: