• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Gaal: "Geen plaats meer voor Victor Valdes"

  Victor Valdes mag uitkijken naar een nieuwe ploeg.

  Amper zes maanden na zijn komst op Old Trafford, is Victor Valdes alweer op weg naar de uitgang. De Spaanse doelman mocht niet mee op tour door de VS met Manchester United en mag vertrekken van Louis van Gaal: "Wie niet wil spelen met de reserven, past niet binnen onze filosofie."

  Valdes kwam tijdens de winterstop transfervrij over van Barcelona, waar hij na twaalf jaar en met 386 wedstrijden op de teller de deur achter zich dicht trok.

  In februari liet trainer Louis van Gaal al verstaan dat de Spaanse doelman eerst zijn sporen moest verdienen bij de reserven, alvorens in aanmerking te komen voor een plaatsje onder de lat bij de hoofdmacht.

  "Wanneer je niet speelt bij het eerste elftal, moet je ritme opdoen bij de reserven en dat weigerde Valdes te doen", stak Van Gaal van wal op de persconferentie in Seattle.

  "Dat is een van de aspecten van de filosofie die wij voor ogen hebben. Voor wie die filosofie niet volgt, is er bij Manchester United geen plaats."

  Op de vraag of dit het einde van Valdes bij de club uit Manchester betekent, antwoordde Van Gaal volmondig "ja": "Ook voor ons is dit een enorme ontgoocheling. We waren ervan overtuigd dat Valdes paste binnen onze filosofie."

  Bekijk de volledige persconferentie: