• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Topscorer WK voor vrouwen hangt schoenen aan de haak

  Sasic scoorde op het WK in Canada zes doelpunten.

  Celia Sasic kroonde zich op het WK voetbal voor vrouwen nog tot topschutter, maar het zal het laatste kunststukje van de 27-jarige Duitse geweest zijn. Ze kondigt haar afscheid aan.

  Celia Sasic was het speerpunt in Duitse aanvalsgordel op het WK in Canada. Met zes doelpunten en een assist was ze even trefzeker als de Amerikaanse Carli Lloyd, maar aangezien ze minder speelminuten nodig had, ging ze met de topschutterstitel lopen.

  Maar nu kondigt de 27-jarige Sasic haar afscheid aan. "Voetbal is altijd mijn leven geweest. Maar nu kies ik ervoor een nieuwe weg in te slaan en mijn actieve carrière te beëindigen", schrijft ze op haar Facebookpagina. "Ik kijk uit naar andere dingen in mijn leven, zoals het stichten van een gezin en het afronden van mijn studies."

  De Duitse bondscoach Silvia Neid ziet Sasic niet graag vertrekken. "Maar ik kan het ook begrijpen, het leven bestaat niet alleen uit voetbal. Soms moet je andere prioriteiten stellen."

  Sasic scoorde maar liefst 63 doelpunten in 111 interlands. Ze veroverde de Europese titel met Duitsland in 2009 en 2013.

  Celia Sasic was onder meer tegen Zweden goed voor twee goals: