• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Steegmans stopt met koersen: "Zat hier al even mee in mijn hoofd"

  Gert Steegmans heeft er genoeg van.

  Gert Steegmans hangt zijn fiets per direct aan de haak. De 34-jarige renner heeft aan zijn ploeg Trek gevraagd om zijn contract te ontbinden. "Ik zat hier al een tijdje mee in mijn hoofd", zegt Steegmans.

  Gert Steegmans won in zijn carrière twee ritten in de Tour, in 2007 in Gent en in 2008 op de Champs-Elysées, maar de jongste jaren was het allemaal wat minder voor de minzame Limburger. Dit seizoen werd hij niet gespaard van pech en Steegmans kan het niet meer opbrengen om terug te vechten.

  "Ik denk al aan mijn afscheid sinds mijn val in de Driedaagse van De Panne, waarbij ik voor de tweede keer in drie dagen in de ziekenwagen eindigde", zegt Steegmans, die twee dagen eerder al zwaar gevallen was in Gent-Wevelgem (foto). "Na een week rust ging ik in Parijs-Roubaix opnieuw tegen de vlakte."

  "Eigenlijk dacht ik vorig jaar al aan stoppen, maar toen kwam Trek aankloppen. Ik ben het team dankbaar voor de kans die het mij vorig jaar bood. Ik was nog gemotiveerd om de jonge talenten te begeleiden, maar het eerste deel van het seizoen was een teleurstelling."

  "Het begon al slecht met een gebroken teen in Mallorca. Ik koos er dan voor om te starten in de Ronde van Qatar, maar dat was een slechte beslissing. Vanaf dan ben ik van de ene blessure in de andere gesukkeld. Het hield maar niet op."

  Steegmans heeft wel vrede met zijn afscheid. "Het wielrennen heeft me veel gegeven", zegt hij. "Ik heb veel mooie herinneringen om te koesteren. Ik heb veel plezier gehad en veel leuke mensen leren kennen. Maar ik hou er niet van om te veel naar het verleden te kijken, ik kijk liever vooruit."