• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Muya stopt bij Belgian Lions: "De jeugd staat klaar"

  Muya neemt afscheid van de Belgian Lions.

  Guy Muya zal op het EK in september niet langer te zien zijn als kapitein van de Belgische nationale basketbalploeg. De Belg met Congolese roots was de voorbije vier jaar kapitein, maar houdt het nu voor bekeken bij de Lions: "Ik vertrek met een gerust hart."

  "Ik draag al twaalf jaar met trots het truitje van de nationale ploeg, maar ik denk dat het moment gekomen is om de fakkel door te geven", opent Muya op zijn Facebookpagina.

  De ex-speler van onder andere Bergen, Luik en Oostende is aan de slag bij Brussels en was actief op de EK's van 2011 en 2013.

  "Het was een eer om kapitein te zijn van de Lions de voorbije vier jaar", vertelt de 32-jarige guard. "De jeugd staat klaar om de uitdaging van het volgende EK aan te gaan. Ik vertrek dus met een gerust hart."

  De Belgian Lions nemen in september deel aan het EK, dat in vier verschillende landen plaatsvindt. In de Letse hoofdstad Riga kijken de Belgen Letland, Estland, Litouwen, Tsjechië en Oekraïne in de ogen.