• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lefevere: "Warren Barguil mag onmiddellijk komen"

  Patrick Lefevere heeft deze Warren Barguil op het oog.

  Etixx-Quick Step heeft voorlopig niet te klagen over de Tour met drie ritzeges, al kon klassementsman Rigoberto Uran nog geen potten breken. Manager Patrick Lefevere is opvallend mild voor de Colombiaan, maar geeft ook toe dat hij uitkijkt naar een nieuwe klassementsrenner.

  Rigoberto Uran kon in deze Ronde van Frankrijk nog niet bevestigen. Ook woensdag in de etappe naar Cauterets kon de Colombiaan niet mee met de besten. Patrick Lefevere hoopt toch nog op een goeie prestatie van Uran.

  "We hebben hem in een riante positie aan de voet van de bergen afgezet en die heeft hij uit handen gegeven. Dat is de realiteit. Maar zijn Tour duurt tot op l'Alpe d'Huez om op ritwinst te focussen", vertelt Lefevere in Het Laatste Nieuws.

  "Of hij een miskoop is? Zo zwaar wil ik het niet stellen. Vorig jaar was hij tweede in de Giro en droeg hij enkele dagen het roze. Je moet de dingen in het juiste perspectief plaatsen. Ik weet wat ik voor hem betaald heb. Contador en Nibali verdienen wellicht drie keer zoveel, maar falen ook in deze Tour."

  "Uran is en blijft een outsider. Ik heb nooit van hem verwacht dat hij de Tour zou winnen. Misschien is die tweede plaats in de Giro wel het hoogst haalbare. Dan kan ik hem weinig verwijten. Ik heb al meermaals gezegd dat er maar vier renners zijn die de Tour kunnen winnen."

  Heeft Uran nog toekomst bij Etixx-Quick Step? "Dat hangt van zijn prijskaartje af. Ik ben in elk geval blij dat ik bij mijn standpunt gebleven ben om de Tour af te wachten vooraleer met bepaalde renners te onderhandelen. Er zullen er heel wat met hun voeten op de grond belanden en dan heb ik het niet over Uran alleen."

  "Barguil mag komen, maar ligt ook nog even vast"

  Patrick Lefevere geeft ook toe dat hij de markt afspeurt naar een nieuwe klassementsrenner. "De vier tenoren liggen onder contract en zijn onhaalbaar. Dan moet je naar de laag daar net onder kijken. Een Gesink recht deze week zijn kop, maar moet bevestigen", vindt Lefevere.

  "Het is afwachten en uitkijken. De Fransman Warren Barguil mag onmiddellijk komen, maar ook die ligt nog even vast. Ondertussen is Uran misschien het beste wat ik kan krijgen."