• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lance Armstrong maakt rentree op wegen van de Tour

  Lance Armstrong is er graag bij.

  Lance Armstrong (43) is op bezoek in de Ronde van Frankrijk. Onder massale mediabelangstelling is de Amerikaanse oud-renner begonnen aan zijn tocht voor het goede doel. "Ik begrijp dat er veel weerstand is tegen mijn aanwezigheid hier", zegt Armstrong. "Of de Tour proper verloopt? Hoe wil je dat ik die vraag beantwoord?"

  Samen met elf andere wielertoeristen rijdt Lance Armstrong de etappe tussen Muret en ­Rodez, één dag voor het echte Tourpeloton.

  Zowat 100 journalisten en achttien cameraploegen tekenden present op de parking van een supermarkt. "Het is mooi om hier te zijn", vertelde Armstrong, die zijn zeven Tourzeges moest inleveren wegens dopinggebruik.

  De Amerikaan zei te begrijpen dat zijn terugkeer naar Frankrijk bij heel wat mensen felle emoties oproept. "Ik versta dat er veel weerstand is tegen mijn aanwezigheid hier. Dit zal mij nog lang achtervolgen."

  Selfie met Lance

  Ook Pieter-Jan Hannes is op bezoek in de Tour. De loper met de zweetband probeert een selfie te maken met Lance Armstrong. Vanavond is Hannes te gast in onze Tourtalkshow Vive le vélo.

  "Propere Tour? Hoe wil je dat ik die vraag beantwoord?"

  Dinsdag beantwoordde Lance Armstrong via de sociale media al vragen over Chris Froome en deze editie van de Tour. Vandaag moest hij opnieuw zijn opinie geven.

  "Ik kijk gewoon naar de wedstrijd zoals iedereen, de eerste keer in jaren", antwoordde Armstrong.

  "We hebben een interessante eerste week gezien met veel drama: valpartijen, windstoten en zulke zaken."

  "Chris Froome heeft die obstakels overwonnen en leidt nu met een bonus van bijna drie minuten. Indrukwekkend."

  "Of de Tour proper verloopt? Hoe wil je dat ik die vraag beantwoord?"

  Le Tour - one day ahead

  Lance Armstrong neemt in Frankrijk deel aan de liefdadigheidsactie, een initiatief van de Engelse ex-voetballer Geoff Thomas. Samen met andere wielerliefhebbers willen ze 1,4 miljoen euro ophalen voor de strijd tegen bloedkanker. "Le Tour - one day ahead", zo heet de actie.