• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Froome: "Mijn concurrenten gaan me elke dag testen"

  Chris Froome kon op Plateau de Beille niet uitpakken met zijn verschroeiende versnelling van de rit naar La Pierre-Saint-Martin. Maar de Brit moest geen tijdsverlies toestaan. "Dankzij mijn ploegmaats, want zij hebben fantastisch gereden."

  Chris Froome beschikte aan de voet van de slotklim nog over liefst zes knechten. "Het was een lastige dag, maar mijn ploeg heeft het fantastisch gedaan", reageerde de Brit na de podiumceremonie.

  "Jongens zoals Porte en Thomas hebben me tot op het einde kunnen bijstaan. Vooral Thomas heeft echt alles gegeven. En de mensen vergeten dat hij zelf ook voor een klassement rijdt."

  "Ik ben blij dat deze dag achter de rug is, zeker met die weersveranderingen", concludeerde Froome. "Hopelijk wordt het morgen een iets rustigere dag."

  Over de aanvallen van zijn concurrenten: "De koers is nog altijd open. Ik heb een voorsprong, maar de rest gaat me blijven testen, zolang ze dat kunnen. Ik ben mijn ploegmaats gewoon dankbaar."

  "Ik zou Van den Bosch wel eens willen ontmoeten"

  En dan was er nog dat opvallende verhaal: Froome had vanochtend een telefonisch gesprek met Paul Van den Bosch, de coach van onder meer Sven Nys. Hij had tekst en uitleg gegeven bij de prestaties van Froome en uiteraard ging het ook over ketonen.

  "Er wordt heel veel over Sky en ketonen gesproken", vertelde Froome na de etappe naar Plateau de Beille aan Sporza. "Dat is gek. Ik moest op Google nagaan wat dat product was. Sky gebruikt dat niet, 100 procent zeker."

  "Maar het was een interessant gesprek met Van den Bosch. Hij benadert de sport op een goeie manier, zeer wetenschappelijk ook, net zoals bij Sky. Ik zou hem wel eens willen ontmoeten."