• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Froome moet vroeg uit de veren voor dopingcontrole

  Chris Froome werd vanochtend vroeg gewekt. Om 6.30u stond een dopingcontroleur voor de hoteldeur van de geletruidrager in de Ronde van Frankrijk.

  Chris Froome moet zich sinds zijn zege van dinsdag op La Pierre Saint-Martin voortdurend verantwoorden in de media en blijvend herhalen dat hij een cleane renner is.

  Geen persconferentie gaat voorbij of hij krijgt vragen over ketonen en doping.

  Gisteren vroeg Froome meer respect van de journalisten. "Ik herhaal dat ik cleane renner ben", zei hij.

  "Ik snap de twijfels door de geschiedenis van onze sport, maar er moet ook een zekere mate van respect zijn. Ik werk keihard om deze prestaties te kunnen realiseren in de Tour."

  "Het is aan hen om aan te vallen"

  Vandaag zit Chris Froome op de fiets voor de rit naar Plateau de Beille. Met een bonus van bijna drie minuten op zijn eerste achtervolger, kan Froome de kat uit de boom kijken.

  "Ik moet gewoon defensief rijden en proberen mijn rivalen te volgen. Het is aan hen om in de aanval te gaan, niet aan mij", sprak hij vanochtend.

  "Ik ben niet bang voor deze etappe, ook niet voor de warmte. Ik ben geboren in Kenia, de hitte doet me dus weinig."

  "Ik heb deze rit verkend en ken Plateau de Beille. Het is een zware, brutale finish. Ik verwacht dat Nairo Quintana en Alberto Contador me zullen aanvallen. Ik heb geen stress en zie hoe het loopt."