• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Clubadvocaat Eendracht Aalst: "Dwangsom van 10.000 euro per dag"

  Advocaat Tom Vanraes verduidelijkte de gevolgen van de beslissing.

  Eendracht Aalst speelt volgend seizoen toch gewoon in tweede klasse. De club kreeg gisteren van de rechter in kort geding in Dendermonde een licentie voor volgend seizoen. "Maar er is organisatorisch nog veel werk om de club klaar te stomen voor tweede", vertelt clubadvocaat Tom Vanraes.

  De burgerlijke rechtbank besliste gisteren dat het niet kon dat François De Keersmaecker naast voorzitter van de Belgische Voetbalbond ook zetelt in het bestuur van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS).

   

  Tom Vanraes, clubadvocaat van de Oost-Vlaamse club verduidelijkt de gevolgen bij TV OOST: "De KBVB is verplicht om Aalst binnen de vier dagen een licentie toe te kennen. Indien dat niet gebeurt, wordt daar een dwangsom van 10.000 euro per dag aan gekoppeld."

  Bij Eendracht Aalst zijn ze uiteraard tevreden met het nieuws, al rest er weinig tijd om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. "Voor een club is het niet evident om zich met deze beslissing te schikken naar tweede klasse", verduidelijkt Vanraes.

  "Er zijn spelers vertrokken die niet in derde klasse willen voetballen en sommige sponsors hebben al afgehaakt voor komend seizoen. Organisatorisch heeft de club veel werk om de ploeg klaar te stomen."

  "De komende dagen zal er zowel met de club als met de bond gesproken worden over wat er nog moet gebeuren", besluit Vanraes. "Dan zullen we weten wat de toekomst brengt, maar die toekomst komt er met de competitiestart op 8 augustus zeer snel aan."