• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Winst op US Open levert 3 miljoen euro op

  Kei Nishikori en Marin Cilic waren vorig jaar de finalisten bij de mannen.

  De grandslamtoernooien blijven hun prijzengeld optrekken. Wimbledon deelde vorige week nog 37,4 miljoen euro uit, op de US Open wordt 38,5 miljoen euro verdeeld.

  Novak Djokovic en Serena Williams zagen deze week elk 2,6 miljoen euro op hun bankrekening verschijnen na hun zeges op Wimbledon. In totaal was er op het Engelse gras 37,4 miljoen euro te verdienen. Dat was aanzienlijk meer dan op Roland Garros, waar 28 miljoen euro verdeeld werd.

  De US Open, het laatste grandslamtoernooi van het jaar, kon niet achterblijven en trekt zijn prijzengeld op naar 38,5 miljoen euro, een stijging van zo'n tien procent in vergelijking met vorig jaar. De winnaars in het enkelspel zullen elk 3 miljoen euro opstrijken. Wie in de eerste ronde uitgeschakeld wordt, krijgt ook al 35.000 euro.