• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vinokoerov: "Nibali is gebroken, alles op Fuglsang nu"

  Jakob Fugslang mocht van Vinokoerov Nibali achterlaten.

  Vincenzo Nibali zal zijn Tour-titel niet verlengen, daarvoor zakte de Italiaan gisteren te flink door het ijs. De Italiaan, tiende op bijna 7 minuten, is het vertrouwen alvast kwijt van Astana-manager Aleksander Vinokoerov. Die roept Jakob Fuglsang uit tot kopman: "We mikken met hem op de top vijf."

  Vinokoerov wist niet wat hij zag op de slotcol naar La Pierre-Saint-Martin. "Het was een catastrofe. Nibali kon niet eens het tempo van Fuglsang houden, wat ik nochtans verwacht had", vertelde de Kazak aan La Gazzetta dello Sport.

  "Jakob kreeg groen licht om op te schuiven in het klassement. Vincenzo heeft een goeie mecanicien nodig , want in zijn hoofd is iets gebroken", volgde er cynisch.

  Fuglsang kwam gisteren nog meer dan een minuut voor Nibali binnen. De Deen staat 13e op 8'41". Maar zijn prestatie op de Col de Soudet maakte indruk op Vinokoerov.

  "Jakob was goed op dreef. Dus waarom hem niet kopman maken? Vanaf nu willen we er het beste van maken met hem. We proberen hem in de top vijf te loodsen." Zijn beste klassement in de Tour was in 2013 als zevende.