• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vazquez: "Als er een ploeg uit Qatar komt, dan moet ik goed nadenken"

  Vazquez begint aan zijn vijfde seizoen bij Club Brugge.

  Victor Vazquez (28) begint donderdag met de Supercup aan zijn vijfde seizoen bij Club Brugge. De Profvoetballer van het Jaar hoopt eindelijk op een Brugse titel, maar denkt ook al aan zijn toekomst. "Ik wil nog zoveel mogelijk geld verdienen, zodat mijn gezin zich geen zorgen meer hoeft te maken", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

  Victor Vazquez steekt het niet onder stoelen of banken dat hij graag nog eens andere oorden wil opzoeken. "Ik heb nog een contract voor twee jaar bij Club Brugge, maar ik moet aan de toekomst van mijn gezin beginnen te denken."

  "Als er een ploeg uit Qatar, de Emiraten of Rusland komt aankloppen, dan zou ik toch eens goed moeten nadenken, want dan gaat het om erg veel geld", zegt de ex-Barcelona-speler.

  "Ik wil nog zoveel mogelijk geld verdienen, zodat mijn gezin zich geen zorgen meer hoeft te maken na mijn carrière. Ik ben voorlopig gelukkig bij Club Brugge, maar als er een ploeg komt die het nodige geld voor mij wil betalen, dan zullen we om de tafel gaan zitten."

  Denkt de Spanjaard dan al aan uitbollen? "Neen, ik heb zeker nog ambitie. Ik zou graag ooit nog één jaar in de Primera Division spelen, maar niet bij een middenmoter of een degradatiekandidaat."

  "Ik heb enorm veel zin in het nieuwe seizoen"

  Donderdag staat de Supercup tegen AA Gent op het programma, maar alles moet dit seizoen wijken voor een eerste titel in elf jaar. "Het moet voor Club Brugge. Elf jaar is veel te lang. Ik heb enorm veel zin in het nieuwe seizoen en ik wil tonen dat ik niet voor niets verkozen ben tot Profvoetballer van het Jaar."

  Met Hans Vanaken erbij op het middenveld lijken de West-Vlamingen goed gewapend om de strijd met Anderlecht en AA Gent aan te gaan. "We voelen elkaar nu al goed aan. Ik weet waar hij zal zijn en omgekeerd ook. We hebben maar één blik nodig om elkaar te verstaan. Ik zie Hans niet als een concurrent, maar als een extra wapen."