• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vansummeren geeft als eerste Belg op in de Tour

  Vansummeren moet lossen op de Col d'Aspin.

  Johan Vansummeren is in de tweede Pyreneeënrit uit de koers gestapt. De Belg van AG2R gaf er de brui aan bij de beklimming van de Col d'Aspin van eerste categorie. Vansummeren is de eerste van de elf Belgen in de Tour die opgeeft. "Hij is nooit helemaal bekomen van zijn zware val in de rit door België", zegt zijn teammanager Vincent Lavenu.

  De naweeën van de val en de vermoeidheid hebben hun rol gevergd bij Vansummeren. Die was in de Tour om kopmannen Bardet en Péraud aan een goed klassement te helpen, maar nu die door het ijs zijn gezakt, is daar ook nog weinig eer te halen.

  "Johan ziet af en recupereert niet goed. Met hem verliezen we een belangrijke figuur in ons team", vertelt Lavenu aan France Télévisions.