• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sunday Oliseh is de opvolger van Keshi bij Nigeria

  Oliseh speelde in het najaar van 2005 een half seizoen voor Racing Genk.

  De Nigeriaanse voetbalbond (NFF) heeft Sunday Oliseh als nieuwe bondscoach aangesteld. De ondertussen 40-jarige Oliseh speelde in ons land nog voor FC Luik en Racing Genk. Hij volgt Stepen Keshi op, die de Nigerianen naar de tweede ronde op het WK in Brazilië had geleid.

  Net als Keshi (foto) was Oliseh als speler kapitein van de Super Eagles. Hij speelde tussen 1993 en 2002 63 interlands voor Nigeria en scoorde daarin vier keer. In 1994 won hij de Afrika Cup en in 1996 werd hij in Atlanta olympisch kampioen met Nigeria.

  Hij nam ook deel aan twee WK's, in 1994 en 1998. In 1998 in Frankrijk maakte Oliseh de winning goal tegen Spanje, waardoor Nigeria zich plaatste voor de tweede ronde.

  Oliseh begon en eindigde zijn tocht door Europa in België. Tussen FC Luik en Racing Genk speelde hij voor AC Reggiana, FC Keulen, Ajax, Juventus, Borussia Dortmund en VfL Bochum.

  Zowel in Nederland (met Ajax) als in Duitsland (met Dortmund) stak hij de landstitel op zak. Met Dortmund speelde hij de finale van de UEFA Cup in 2002, maar die werd verloren tegen Feyenoord.

  Na zijn actieve carrière was Oliseh even sportief directeur bij tweedeklasser Eupen en coach bij derdeklassers Verviers en Visé. Nu neemt Oliseh over van interimcoach Shaibu Amodu. De ex-middenvelder mag proberen Nigeria te leiden naar de Afrika Cup in 2017 en het WK in Rusland in 2018.

  Tweets: