• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  STVV haalt een Ivoriaanse back binnen

  Bagayoko speelde de afgelopen seizoenen bij Slovan Bratislava.

  STVV heeft zich versterkt met de Ivoriaanse verdediger Mamadou Bagayoko. De 25-jarige rechtsachter komt over van Slovan Bratislava en tekende voor één seizoen, met optie op nog een seizoen.

  Bagayoko moet de leemte op rechtsachter invullen op Stayen. Vorig seizoen speelde Dimitri Daeseleire vaak rechts achteraan, maar hij verkaste naar Antwerp. Bagayoko heeft zichzelf kunnen bewijzen tijdens een testperiode.

  De rechterflankverdediger speelde met uitzondering van een uitleenbeurt aan Petrzalka 6 seizoenen bij Slovan Bratislava. Hij veroverde er 4 titels en één beker. De Ivoriaan was enkele jaren geleden ook belofteninternational bij Ivoorkust en was zelfs aanwezig op de Olympische Spelen in Peking in 2008.

  Voor STVV is Bagayoko al de achtste transfer. Eerder arriveerden ook Yohan Boli (Verviers), Yannis Mbombo (Standard), Ruben Fernandes (Estoril), Jean-Luc Diarra Dompé (Valenciennes), Alfonso Artabe (Atletico Baleares), Yves De Winter (AZ) en Victorien Angban (Chelsea) op Stayen.

  STVV opent op vrijdag 24 juli de Jupiler Pro League anno 2015-2016 met een thuiswedstrijd tegen vicekampioen Club Brugge. Zondag staat er op Stayen eerst nog een fandag op het programma.