• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Serge Pauwels: "MTN-Qhubeka is meer dan platte commerce"

  Serge Pauwels is bezig aan een goede Ronde van Frankrijk.

  Serge Pauwels (31) rijdt voor een ploeg met een missie. MTN-Qhubeka helpt kinderen aan fietsen om naar school te kunnen gaan. Hij solliciteerde zelf bij de Zuid-Afrikaanse ploeg.

  "Vorig jaar toen ik nog bij de ploeg van Patrick Lefevere reed, moest ik wachten op een contractverlening. Daar wilde ik niet op wachten, vertelde ik mijn manager", doet Serge Pauwels zijn verhaal in Vive Le Vélo.

  "Met één ploeg wou ik zelf contact opnemen. In een mail heb ik uitgelegd waarom ik voor het team wou rijden. Dat was MTN-Qhubeka."

  "Die ploeg is meer dan platte commerce. Het team wil niet alleen zijn sponsor in de picture zetten. Er zit meer achter."

  "MTN-Qhubeka heeft als doel kinderen te helpen", legt ploegleider Michel Cornelisse uit. "Met een fiets zijn ze in een uur op school. Te voet zouden ze vier uur nodig hebben en dan gaan ze niet."

  "Nu kunnen ze wel naar school een diploma halen en de townships verlaten."

  Bekijk de reportage uit Vive Le Vélo

  14e in eerste bergrit

  Serge Pauwels is bezig aan een goede Ronde van Frankrijk. Gisteren reed hij in de eerste bergetappe met de besten naar boven. Pauwels finishte als 14e, in het zog van Alberto Contador.