• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Serge Pauwels: "Ik verbaas mezelf"

  "Ik reed niet voor de tweede plaats, maar voor de zege."

  De Pyreneeën lijken wel een speeltuin voor Serge Pauwels. Dinsdag haalde de renner van MTN-Qhubeka een 14e plaats, vandaag werd hij knap 4e. "Het was de zwaarste koers uit mijn loopbaan, maar ik reed voor de zege", zegt hij aan Sporza.

  Serge Pauwels sukkelde op de Tourmalet met zijn schoenplaatje, maar daar wou hij zich niet achter verschuilen. "Ik heb er  niet echt last van gehad. Er zat even iets tussen mijn schoenplaatje. Daardoor klikte ik eruit. Maar het heeft me niet gehinderd tijdens de rit."

  "Majka was gewoon de sterkste. Al voelde ik me vandaag ook echt goed. Maar op de Tourmalet moest ik Majka laten rijden en mijn eigen tempo zoeken. Het is ieder voor zich, zeker in zo'n etappe."

  "Na de Tourmalet heb ik de achtervolging ingezet op Majka en heb ik niet gewacht op achtervolgers Martin en Buchmann. Waarom niet? Als je wacht, rijd je zeker voor de tweede plaats. Ik reed voor winst."

  "Het duo had daardoor wel het voordeel in het dal na de Tourmalet. Ze konden samenwerken en krachten sparen. Ik stond er alleen voor en dat kostte me energie. Toen Martin me inhaalde op de laatste klim, was ik niet bij machte om aan te pikken. Het was mijn keuze om alleen door te gaan."

  "Ik ben liever op pad met enkele goeie renners"

  De Belg van MTN-Qhubeka toont zich met deze vierde plaats al voor de tweede dag op rij. 

  "Ik verbaas mezelf. Enerzijds had ik wat geluk dat deze vlucht tot de finish reikte. Anderzijds was ik sterk genoeg om mee te gaan, zeker als je weet dat de eerste kilometers razendsnel waren."

  "Het was een verschrikkelijk zware start waardoor het lang duurde vooraleer de goede vlucht vertrokken was. Ik ben dan liever op pad met goede renners als Voeckler, Morabito en Majka. Met die mannen erbij weet je dat je kans maakt om ver te komen."