• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Romain Zingle stopt met wielrennen: "Wist dat het einde naderde"

  Romain Zingle werd vaak gespot in lange ontsnappingen.

  Romain Zingle heeft bekendgemaakt te stoppen met wielrennen. Hartproblemen zijn de oorzaak van het vroegtijdige afscheid van de 28-jarige Cofidis-renner. "Ik moet mijn leven heroriënteren, met of zonder wielrennen", klinkt het ontgoocheld.

  Zingle kondigde zijn afscheid zelf aan op zijn Facebook-pagina. "Recente medische onderzoeken tonen nog enkele littekens op mijn hartspier. Ik moet dus definitief stoppen wielrennen."

  De eerste problemen voor Zingle kwamen aan het licht tijdens een stage in januari. Begin april vertelde hij nog dat hij elke dag progressie maakte, maar hij nog geen groen licht kreeg om opnieuw te fietsen. Hij vreesde toen al voor het einde van zijn carrière. In juli zou er meer duidelijkheid komen na nieuwe medische testen.

  Die testen hebben Zingle dus definitief van de fiets gehaald. Manager Yvon Sanquer van Cofidis reageerde heel ontgoocheld. Dit is een groot verlies voor ons team. We zullen hem enorm missen in onze ploeg. Hij heeft zijn hele carrière voor Cofidis gefietst, hij was een polyvalente renner van grote waarde in onze ploeg, een modelploegmaat, die als hij kon ook zijn mannetje stond in een ontsnapping."

  Zingle is dit jaar niet aanwezig in de Tour, maar hij reed in 2011 en 2012 wel La Grande Boucle. Aan het einde van vorig seizoen reed hij nog de Vuelta uit.

  "Misschien ga ik wel opnieuw studeren"

  In een korte reactie liet Zingle weten uiteraard heel ontgoocheld te zijn. "Ik moet mijn leven heroriënteren, met of zonder wielrennen. Misschien ga ik wel opnieuw studeren, maar daar moet ik nog eens goed over nadenken. Ook een job in de wielerwereld sluit ik niet uit, maar dan moet het wel een interessant aanbod zijn."

  "Ik wist al sinds mei dat het einde van mijn carrière aan het naderen was. Door mijn hartprobleem mag ik geen zware inspanningen meer doen en dat betekent meteen ook het einde voor mij wat betreft competitiesport."

  "Die beslissing is in samenspraak met een arts genomen, sindsdien heb ik nog wel gefietst, maar enkel als recreant. Bij Cofidis lig ik nog twee seizoenen onder contract, maar aangezien ik niet meer mag koersen, zal die overeenkomst normaal gezien stopgezet worden. Met het team heb ik daarover echter nog geen contact gehad."

  Bericht Zingle: