• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  PSV trekt 7 miljoen euro uit voor Uruguayaans talent

  Pereiro was vorige maand met Uruguay aanwezig op het WK U20.

  PSV heeft de 20-jarige Gaston Pereiro naar Eindhoven gehaald. De Uruguayaanse aanvaller kost PSV 7 miljoen euro en tekende voor vijf seizoenen. Hij komt over van het Uruguayaanse Nacional.

  De transfer van Pereiro had heel wat voeten in aarde. De spits stond al maanden in het vizier van PSV, maar de onderhandelingen met zijn club Nacional bleven aanslepen.

  Ook de zaakwaarnemer van Pereiro was de afgelopen dagen nog met aanvullende eisen komen aandraven. Zo leek de transfer toch nog af te ketsen, maar vandaag kwam er toch witte rook uit Eindhoven.

  Pereiro is een jeugdinternational bij Uruguay en was er vorige maand bij op het WK U20 in Nieuw-Zeeland. Daar bereikte hij met Uruguay de achtste finales.

  PSV zet met de komst van Pereiro een oude traditie verder. Zuid-Amerikaanse aanvallers deden het in het verleden namelijk altijd goed in het Philips Stadion. Met voorgangers als Romario (foto) en Ronaldo zal de druk bij Pereiro dan ook hoog liggen.

  "​De Eredivisie is een fantastische competitie voor een jonge speler. Ik krijg bij PSV bovendien de kans om Champions League te spelen", vertelt de aanwinst op de website van PSV. "PSV heeft een rijke traditie met Zuid-Amerikaanse spelers. Ik hoop in hun voetsporen te kunnen treden."

  Pereiro is al de vijfde nieuwkomer voor PSV deze transferperiode. Eerder kwam ook Pröpper (Vitesse), Koopmans (FC Oss), Poulsen (AZ) en onze landgenoot Maxime Lestienne (Al Arabi) de rangen versterken. Aan de vertrekkerszijde staan met Memphis Depay (Manchester United) en Georginio Wijnaldum (Newcastle United) nog grotere namen.

  Tweets: