• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lombaerts: "Zelf gekozen om niet naar Sunderland te gaan"

  Nicolas Lombaerts heeft geen zin in Sunderland.

  Nicolas Lombaerts (30) blijft voorlopig voor de Russische landskampioen Zenit Sint-Petersburg voetballen. De transfer naar de Engelse club Sunderland is afgesprongen.

  Volgens Engelse media was Nicolas Lombaerts gisteren niet door de medische keuring geraakt, maar dat ontkent de Rode Duivel.

  Lombaerts: "Zelf keuze gemaakt"

  "Ik heb zelf de keuze gemaakt om niet naar Sunderland te verhuizen", laat Lombaerts onze redactie weten. "Het verhaal van die medische testen klopt niet."

  Sunderland had naar verluidt zo'n 5 miljoen pond (7 miljoen euro) veil voor de centrale verdediger, die sinds 2007 voor Zenit Sint-Petersburg speelt.

  Lombaerts ligt nog drie jaar onder contract bij de Russische kampioen. Vorig weekend veroverde Lombaerts nog de Supercup met Zenit.

  Dick Advocaat

  Sunderland is niet meteen een topclub in de Premier League, maar sleutelfiguur is Dick Advocaat. De coach haalde Nicolas Lombaerts destijds naar Zenit, nu wou de Nederlander ver gaan om de verdediger in te lijven bij de Engelse traditieclub. Vorig seizoen wist Sunderland zich onder Advocaat net te handhaven in de Premier League.