• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kevin Vandenbergh moet dit seizoen goals gaan maken voor Dessel

  Vandenbergh stond dit seizoen weinig op het veld bij Westerlo.

  Kevin Vandenbergh verlaat Westerlo en trekt naar tweedeklasser Dessel Sport. De 32-jarige spits had nog een contract voor één seizoen in 't Kuipke, maar dat werd in onderling overleg ontbonden.

  Vandenbergh speelde vorig seizoen amper 6 minuten voor Westerlo en mocht dus vertrekken. Het probleem was echter dat hij nog een contract voor één seizoen had. Dat obstakel hebben Vandenbergh en Westerlo nu kunnen wegwerken.

  De spits genoot zijn jeugdopleiding in 't Kuipke en won in 2001 met Westerlo de Beker van België. Nadien trok de jonge spits naar Racing Genk om daar helemaal door te breken. Vandenbergh zou in 5 jaar 62 keer scoren in 137 matchen. Met de Limburgers speelde hij ook Champions League in 2002 en werd hij Rode Duivel. Hij behaalde 13 caps bij de Duivels.

  In 2007 trok Vandenbergh naar de Nederlandse subtopper FC Utrecht. Met de transfer was 1 miljoen euro gemoeid, maar Vandenbergh kon de hoge verwachtingen niet inlossen in de Galgenwaard. Een uitleenbeurt aan Germinal Beerschot volgde, en in 2010 een definitieve transfer naar Eupen. Na nog een seizoen KV Mechelen was Vandenbergh in 2012 opnieuw aanbeland in Westerlo.

  Tweet Westerlo: