• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hazard maakt kans op Best Player in Europe Award

  Hazard schitterde niet bij de Rode Duivels, maar wel bij Chelsea.

  Eden Hazard is één van de tien genomineerden voor de Best Player in Europe Award. De Rode Duivel moet wel stevige concurrenten naast zich dulden. Acht Champions League-finalisten, met onder meer Paul Pogba en Lionel Messi, en Cristiano Ronaldo maken ook kans op de begeerde prijs.

  De UEFA Best Player In Europe Award wordt sinds 2011 uitgereikt aan de beste voetballer op de Europese velden. Lionel Messi (2011), Andres Iniesta (2012), Franck Ribéry (2013) en Cristiano Ronaldo (2014) prijken op de erelijst.

  De winnaar van dit jaar wordt bekendgemaakt op 28 augustus in Monaco, vlak voor de loting van de groepsfase van de Champions League. 54 journalisten uit de UEFA-lidstaten brengen dan hun stem uit op één van de drie overgebleven kandidaten.

  Of Eden Hazard daar ook bij is, dat valt nog af te wachten. Een eerste stemronde overleefde hij alvast. Kevin De Bruyne, de enige andere landgenoot die stemmen kreeg in de eerste ronde, moet vrede nemen met een 17e plaats.

  Daarmee gaat hij onder andere Zlatan Ibrahimovic (18), Gareth Bale (19) en Sergio Ramos (28) vooraf. In totaal kregen slechts 35 spelers stemmen.

  De concurrentie voor Hazard is wel niet min. Traditioneel zijn Lionel Messi (Barcelona-foto) en Cristiano Ronaldo (Real Madrid) de grote favorieten. Acht van de tien genomineerden speelden de Champions League-finale.

  De tien genomineerden (in alfabetische volgorde):

  • Gianluigi Buffon (Juventus)
  • Eden Hazard (Chelsea)
  • Lionel Messi (Barcelona)
  • Neymar (Barcelona)
  • Paul Pogba (Juventus)
  • Andrea Pirlo (Juventus)
  • Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
  • Luis Suarez (Barcelona)
  • Carlos Tevez (Juventus)
  • Arturo Vidal (Juventus)