• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Geraerts: "Charleroi-fans zijn trots dat we weer Europees spelen"

  Karel Geraerts: "Geen stress bij Charleroi."

  Charleroi staat voor zijn Europese vuurdoop. Donderdag om 19.30u ontvangt het Beitar Jeruzalem in de tweede voorronde van de Europa League. Karel Geraerts en co zijn er klaar voor. "Het wordt fiftyfifty", zegt de ervaren middenvelder.

  Voor Charleroi is het 21 jaar geleden dat het, de Intertoto niet meegerekend, voor een Europese campagne stond. En dat leeft in de Waalse grootstad.

  "Het leeft zelfs enorm", zegt Karel Geraerts bij Sporza. "Iedereen is er trots op dat Charleroi nog eens Europees speelt en spreekt er al weken over. Het stadion is voor een stuk gerenoveerd en donderdag is er plaats voor 10.000 fans. Ik denk dat het zo goed als uitverkocht is."

  Sfeer zal er dus zijn, maar wat mag er sportief verwacht worden? "Beitar is echt wel een degelijke ploeg, met veel individueel talent. We zijn elkaar waard."

  "Wij hebben ook een ploeg met snelle en creatieve spelers en ik denk dat de kansen fiftyfifty zijn. Het is op papier wel niet zo interessant dat we eerst thuis spelen."

  "Het wordt ook nieuw om Europees voetbal te combineren met de eigen competitie. En het is vervelend dat we volgende week net voor de competitiestart nog in Israël moeten spelen."

  "Leven er ontspannen naartoe"

  De Europese campagne is ook een troef om spelers in Charleroi te houden. "Dat klopt, ik denk dat sommigen gebleven zijn omdat we in de Europa League zitten. Dat is toch iets speciaals."

  De meeste Charleroi-spelers zijn Europese groentjes. Geraerts heeft wel al veel ervaring. "Maar toch leeft de hele groep er heel ontspannen naar toe."

  "We maken er ons niet druk in. Vorig jaar was het ook al onze sterkte dat we niet te veel nadachten. We gaan gewoon het veld op en geven het volle pond. Geen stress en we zien wel wat er gebeurt."

  Ook de competitie nadert met rasse schreden. Kan Charleroi weer in Play-off I belanden? "Vorig jaar was het onze bedoeling om ertegenaan te leunen en mee te strijden voor de zesde plaats. Dat zal dit seizoen niet anders zijn."

  "Het wordt wel moeilijker omdat ploegen ons anders zullen bekijken en misschien wel anders zullen spelen tegen ons. Dat wordt een uitdaging en we weten dat het niet evident wordt."

  "Maar ik geloof erin, want er is weinig veranderd in onze kern. We kennen elkaar goed en de coach is gebleven. We moeten gewoon klaar zijn voor het seizoen."