• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Eendracht Aalst dwingt alsnog licentie voor tweede klasse af

  Deze supporter ziet volgend seizoen opnieuw tweedeklassevoetbal.

  Eendracht Aalst mag volgend seizoen dan toch in de tweede klasse aantreden. Dat heeft de rechter in kort geding in Dendermonde vandaag beslist. De Belgische voetbalbond kan wel nog in beroep gaan tegen de uitspraak.

  De Licentiecommissie van de KBVB had Aalst in eerste instantie geen licentie toegekend en daarop waren de Aalstenaars naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) getrokken.

  Daar ving de club opnieuw bot, waarna Eendracht Aalst naar de burgerlijke rechtbank stapte. Die gaf de Oost-Vlamingen nu dus gelijk.

  Op de clubwebsite geeft Eendracht Aalst meer uitleg: "De rechtbank is van oordeel dat het niet kan dat de voorzitter van de KBVB (François De Keersmaecker) ook bestuurder is van het BAS."

  "Deze vermenging van hoedanigheden brengt volgens de rechtbank de onafhankelijkheid en onpartijdigheid van het BAS als arbitrageinstelling in het gedrang. Dat is in strijd met het recht op een eerlijk proces."

  Eendracht Aalst werd vorig seizoen negende in de tweede klasse. In de Beker van België was het een maatje te klein voor de latere bekerwinnaar Club Brugge.