• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Basso met succes onder het mes: "Ik ben wakker en lach!"

  Ivan Basso maakte maandag bekend dat hij teelbalkanker heeft.

  Ivan Basso is vandaag met succes geopeerd voor teelbalkanker. Het gezwel dat bij een medische controle in de Tour ontdekt werd, werd in het ziekenhuis in Milaan weggenomen. "Alles is goed verlopen", zegt Tinkoff-Saxo-dokter Pieter De Moor.

  Op de rustdag verstomde Basso het peloton en de wielerwereld met het slechte nieuws. De luitenant van Alberto Contador verliet maandag meteen de Tour en ging vandaag onder het mes.

  Vandaag tweette hij al een foto van zichzelf en zijn vrouw in het ziekenhuis en hij liet ook weten dat de operatie geslaagd was.

  "Alles goed! Ik ben wakker en ik lach! Bedankt aan dokter Montorsi en het team van het San Raffaele-ziekenhuis in Milaan. Tot snel, lieve vrienden."

  Belgische ploegdokter: "Volgende week kent hij nabehandeling"

  Pieter De Moor is de Belgische dokter van Basso's ploeg, die maandag samen met Basso het slechte medische nieuws de wereld instuurde. Hij gaf aan Sporza een stand van zaken: "Ivan is vanochtend om 11u geopereerd."

  "Er zat een kwaadaardig gezwel in zijn teelbal en die is in zijn geheel weggenomen. Hij zal nu verder onderzoek ondergaan en zal volgende week zijn nabehandeling kennen."

  "De operatie is goed verlopen.Hij moet één dag in het ziekenhuis blijven."

  "De zege van Majka? Na alle tegenslagen van de voorbije dagen kwam die inderdaad op het goeie moment."