• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wellens: "Frustrerend, ik had er meer van verwacht"

  Tim Wellens op de rustdag: "De benen zijn niet goed genoeg."

  Dat zijn eerste Tour de France nog niet gebracht heeft, wat Tim Wellens ervan verwacht had, dat is een open deur intrappen. "De benen zijn niet goed genoeg", zegt Wellens. De jonge Belg van Lotto-Soudal koestert wel nog hoop voor de komende dagen.

  Tim Wellens keek al het hele jaar uit naar zijn Tour-debuut, maar voorlopig draait het niet zoals hij had gehoopt. "Het is niet leuk om op die manier te fietsen, de benen zijn gewoon niet goed genoeg", is Wellens eerlijk.

  "Dat is frustrerend, want ik had er veel van verwacht. Ik heb me voorbereid met hoogtestages om hier top te zijn. Ik heb hard gewerkt, maar voorlopig loont dat nog niet."

  Toch is er hoop. "Ik voelde me wel goed in de ploegentijdrit en ik hoop dat die goede vorm zich voortzet in de tweede en derde week."

  "Dan wil ik realiseren wat ik voor ogen had: meegaan in een ontsnapping, hopen dat die tot het einde draagt en dan een gooi doen naar de ritzege. Al besef ik wel dat het moeilijk zal worden."

  "In de eerste week was de eerste ontsnapping telkens de goede, vanaf morgen zal er wellicht meer strijd zijn. Ik moet proberen om die eerste week te vergeten, de knop omdraaien en me concentreren op wat volgt."