• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Garderen: "Eerste col is een schok voor je systeem"

  Tejay van Garderen verloor 2'30" op Froome vandaag.

  Tejay van Garderen werd in de etappe naar La-Pierre-Saint-Martin tiende en behield net zijn tweede plek in het klassement. "Het was geen al te beste dag, maar ik ben tevreden dat ik die plaats kon vasthouden", zegt de kopman van BMC.

  Tejay van Garderen kon net als alle anderen het tempo van Sky en Froome niet volgen. "Sky leverde een puike prestatie", aldus de ploegmaat van Greg Van Avermaet. 

  "Ik heb geprobeerd om zo lang mogelijk bij hen te blijven op de laatste col. Toen ik moest afhaken, zocht ik mijn eigen ritme en was ik enkel gefocust op het bereiken van de top."

  "Ik had vandaag niet mijn beste dag, maar echt slecht was het ook niet. Ik ben dan ook tevreden dat ik mijn tweede plaats in het algemene klassement kan behouden."

  Van Garderen werd tiende en volgt nu op 2 minuten en 52 seconden van Chris Froome. Hij heeft een voorsprong van 17 seconden op de derde, Nairo Quintana.

  "Die eerste bergrit is altijd lastig. We hebben er bijna twee weken opzitten zonder enige col. Uiteraard is dat een schok voor je systeem, zeker na een rustdag. Maar ik ben heel tevreden over onze Tour tot dusver en ik heb het gevoel dat het vanaf nu alleen maar beter kan gaan."