• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ryan: "Supercup als revanche voor verloren titel"

  Mathew Ryan heeft de trainingen hervat bij Club Brugge.

  Enkele dagen voor de Supercup tegen AA Gent is ook doelman Mathew Ryan opnieuw neergestreken bij Club Brugge. Dinsdag stond hij na 3,5 week vakantie een eerste keer weer op het trainingsveld.

  Mathew Ryan heeft met volle teugen genoten van zijn vakantie. "Het was de eerste keer sinds ik twee jaar geleden in Brugge arriveerde dat ik 3,5 week vakantie had. Voor mij was dat een luxe", vertelt Ryan op de website van Club Brugge.

  "Tijdens mijn vakantie heb ik m'n conditie wel op peil gehouden met de hulp van Tony Franken, de keeperstrainer van de nationale ploeg van Australië. Ik ben met heel veel drive naar België teruggekeerd. De zin om er op training weer in te vliegen en matchen te spelen, is groot."

  "Ik wil zoveel mogelijk prijzen pakken in mijn carrière. Donderdag dient er zich in Gent een nieuwe kans aan met de Supercup. Ik las dat de coach die wedstrijd ziet als voorbereiding, maar als ik op het veld kom staat er één doel voorop: winnen. Het is ook een eerste kans om revanche te nemen voor de verloren titel."

  Ryan staat duidelijk scherp, zowel mentaal als fysiek. Dat zag ook keeperstrainer Jan Van Steenberghe op Ryans eerste training dinsdag. "Hij is zeker niet als toerist teruggekeerd. Ik had ook niet anders verwacht. Mat is een prof in hart en nieren. Hij zal woensdag probleemloos bij de groep kunnen aansluiten", aldus Van Steenberghe.