• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rusland beperkt het aantal buitenlanders tussen de lijnen

  Witsel en Zenit worden niet bevoordeeld met de nieuwe reglementering.

  De Russische voetbalbond (RFU) heeft een nieuwe limiet ingesteld op het aantal buitenlanders in de Russische Premier League. Er mogen voortaan maximaal zes buitenlanders op het veld staan.

  "Het nieuwe reglement werd bijna unaniem aangenomen", aldus Nikita Simonjan, de voorzitter van de Russische voetbalbond.

  Tot dit seizoen was het aantal buitenlanders op het veld gelimiteerd tot 7. De voetbalbond kondigde vorig jaar aan dat voor het seizoen 2015-2016 teams een selectie moesten opstellen van 25 spelers. Onder die 25 spelers mochten maximaal 10 buitenlanders zitten, maar er zou geen limiet zijn op het aantal buitenlanders op het veld.

  Met die maatregel was de Russische minister van Sport Vitali Moetko het echter niet eens. Hij vond het een maatregel die de ontwikkeling van het nationale team niet ten goede zou komen.

  De grote teams in Rusland zoals Zenit, CSKA Moskou en Lokomotiv Moskou waren tegen het voorstel. Zenit-coach André Vilas-Boas ziet de toekomst van het Russisch voetbal somber in. "Dit nieuw format luidt de ondergang van het Russische voetbal in."

  "Als je Hulk, Witsel en Javi Garcia wegneemt, wat blijft er dan over in de Russische competitie? Wanneer één van mijn beste spelers niet kan spelen door de limiet, zullen de andere spelers lui worden, omdat ze niet moeten vechten voor hun plaats. Het nieuwe systeem is het slechtst mogelijke scenario voor het Russisch voetbal. Dit is het einde voor het voetbal."