• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Pauwels klimt met de besten: "Ik kon mijn ogen niet geloven"

  Serge Pauwels verraste vriend en vijand in de eerste bergrit in deze Tour. De MTN-Qhubeka-renner eindigde 14e, op 3'19" van Chris Froome. "Ik kon dit vroeger ook al, maar nu zit ik in een ploeg waar ik mijn kans mag grijpen als ik me goed voel", legt Pauwels uit.

  MTN-Qhubeka keek uit naar de eerste bergrit in deze Tour, maar ietwat verrassend bleek Serge Pauwels hun beste klimmer in de etappe naar La Pierre-Saint-Martin. "Ik kon mijn eigen ogen niet geloven", vertelt Pauwels over de eerste Pyreneeën-etappe.

  "Ik wou niet in de weg rijden van de grote mannen. Maar toen er versneld werd, bleef onder meer Nibali zitten. Er reden nog zo'n 12 renners voor mij. Daar had ik niet op gehoopt."

  "Ik had eigenlijk meer geld ingezet op een ontsnapping", zegt Pauwels. "Ik wou mee zijn met de vlucht, maar dat lukte niet. Misschien was dat wel mijn geluk, want ik voelde al snel dat ik goeie benen had. Het was leuk om zo lang met de beste klimmers mee te gaan."

  Heeft Pauwels zichzelf dan verrast? "Ja, toch wel", bekent Pauwels. "Maar ik heb geen klassementsambities en heb ook al veel tijd verloren. En elke dag op die manier vechten is nog iets helemaal anders."

  "Maar ik voel me al het hele jaar goed. Ik denk dat het een kwestie van zelfvertrouwen is. Ik kon dit vroeger ook, maar nu zit ik in een ploeg waar ik mijn kans mag grijpen als ik me goed voel. Ik krijg veel vertrouwen en dat kan iemand zoals ik weer op zijn beste niveau krijgen."