• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nibali: "Niet eens het kleine broertje van de Nibali van vorig jaar"

  Vincenzo Nibali: "Het was trekken en sleuren"

  Titelverdediger Nibali, Girowinnaar Contador en Tourpretendent Quintana: ze deelden allemaal in de klappen. "Ik kon zelfs mijn ploegmakkers niet volgen", treurt Nibali. "Ik kon niet ademen", zoekt Contador naar een oorzaak. "Misschien heeft hij nog een slechte dag?", blijft Quintana hoopvol.

  Contador: "Ik kon niet ademen, een vreselijk gevoel"

  Alberto Contador kreeg in de eerste bergrit 2'51" aangesmeerd en loopt in het klassement al tegen meer dan 4 minuten achterstand aan.

  "Ik had  een hele slechte dag. Ik was niet in staat om te ademen. En als dat niet lukt, is het meteen onmogelijk om gelijke tred te houden."

  "Om toch te kunnen aanklampen, probeerde ik op de trappers te gaan staan. Maar daardoor reed ik zelfs trager dan wanneer ik ging zitten. Totaal mijn stijl niet. "

  Toch wanhoopt Contador nog niet:  "Ik zal alles rustig moeten analyseren en vervolgens de tactiek voor de komende dagen bepalen."

  Quintana: "Ik blijf dromen van geel"

  Quintana was de enige onder de favorieten die lange tijd meekon met Chris Froome. Hij verloor "slechts" 1 minuut op de Brit en staat op 3'09" in het algemene klassement.

  "Het is uiterst zwaar geweest met een ondraaglijke hitte en een tempo dat hoog genoeg lag, ook het ritme dat we onszelf eigenlijk heel de rit lang opgelegd hebben."

  "We wilden eigenlijk onze concurrenten een beetje testen, zien hoe (goed) ze waren. Maar Froome was superieur en dat moeten we accepteren."

  "We proberen nu een andere strategie te vinden om tijd terug te pakken of ons op z’n minst toch te handhaven op de plaats waar we staan."

  "We hebben twee jaar geleden gezien dat hij in sommige finales van etappes niet zo goed was, dus we hopen dat hij eens een mindere dag heeft."

  Geeft Quintana het geel dan nog niet op? "Mijn kansen zijn een beetje verminderd, maar ik blijf er van dromen. Ik zal ook blijven vechten tot het einde om hem te veroveren."

  Nibali: "Trekken en sleuren om boven te geraken"

  Vincenzo Nibali kreeg de grootste mokerslag van iedereen. Hij bengelt in het klassement op bijna 7 minuten op een 10e plaats.

  "Het was een moeilijke dag, ik vond gewoon mijn ritme niet. Ik kon nauwelijks ademen en bengelde als snel achteraan de kopgroep. Zelfs mijn ploegmakkers kon ik amper volgen. Neen, ik maakte geen goede beurt."

  "Aanvankelijk probeerde ik nog tegen te spartelen, maar na een paar kilometer werd het trekken en sleuren om boven te geraken."

  "Natuurlijk heeft Froome ons een stevige uppercut uitgedeeld. Net als Contador en Rodriguez dachten we dat er vandaag meer te rapen viel. Maar uiteindelijk vielen we toch terug. Veel leiders hebben een pak tijd verloren."

  "Fysiek voel ik me echt goed, maar ik kon niet meer geven. Ik ben niet eens het kleine broertje van de Nibali van vorig jaar. "