• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  LottoNL-Jumbo: "Vanmarcke is belangrijk in de Tour"

  "Vanmarcke hoort in Tour: een grote naam, charisma en sportief van belang."

  Sep Vanmarcke vroeg zich daags voor de rustdag ontgoocheld af of hij wel iets te zoeken had in de Tour, nadat hij zijn ambities in de eerste week niet had hard kunnen maken. Zijn ploegleider Nico Verhoeven bij LottoNL-Jumbo geeft het antwoord: "Hij hoort in de Tour. Hij doet onbetaalbaar werk voor de ploeg."

  Vanmarcke had zijn zinnen gezet op de eerste week en meerbepaald de kasseirit, maar twee lekke banden nekten hem op weg naar Noord-Frankrijk.

  "Het zat Sep niet mee in de rit naar Cambrai", opende Verhoeven in Het Laatste Nieuws. Dat is één zaak, maar over de andere zaak is hij heel duidelijk: "Sep is fout als hij denkt dat hij hier niet op zijn plaats is."

  "Als je geen topsprinter of topklimmer bent, maak je heel weinig kans om een rit te winnen. Dat is de realiteit van de Tour."

  "Maar ook zonder ritwinst is Vanmarcke belangrijk voor ons. In de eerste week heeft hij dingen gedaan voor kopman Robert Gesink die niemand anders in de ploeg kan. En dat is onbetaalbaar."

  "In het voorjaar is Vanmarcke onze absolute kopman, in de Tour rijdt hij in dienst van een ander. Allebei die zaken zijn belangrijk."

  Verhoeven geeft nog een paar argumenten pro Vanmarcke: "Hij is een grote naam en heeft charisma. Net daarom willen de sponsors hem hier. En sportief hebben we hem nodig. Hij hoort dus in de Tour."