• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lefevere: "Tussen Dobbelaere en mij zijn de zaken uitgeklaard"

  Lefevere haalde vorige week fel uit naar Dobbelaere.

  Alles lijkt weer koek en ei tussen Patrick Lefevere en Guy Dobbelaere. De teammanager van Etixx-Quick Step had vorige week fel uitgehaald naar de UCI-wedstrijdvoorzitter, maar voor de start van de tiende Tour-etappe hebben de twee het met elkaar bijgelegd.

  Vorige maandag, op weg naar Hoei, werd de derde Tour-etappe even geneutraliseerd na een massale valpartij. Patrick Lefevere ging daar niet mee akkoord en hekelde de rol van UCI-wedstrijdvoorzitter Guy Dobbelaere. "Hij is onbekwaam", zei Lefevere vorig week.

  Dinsdag was er voor de start in Tarbes tijd voor verzoening. Lefevere, die naar eigen zeggen Dobbelaere voor het eerst heeft ontmoet, wou niet te veel kwijt over de inhoud van het gesprek.

  "We hebben gesproken over een aantal zaken die me al langer op de lever lagen: het incident op de Stelvio tijdens de Giro van vorig jaar, het spoorwegincident in Parijs-Roubaix van dit jaar en uiteraard de etappe van vorige week maandag, waarbij ik vond dat neutralisatie niet nodig was."

  "Ik ben blij dat we met elkaar gesproken hebben", reageerde Dobbelaere na de babbel. "Ik was serieus aangedaan door wat Patrick had gezegd. Het is niet fijn om te horen dat iemand je onbekwaam vindt en bovendien werd mijn beslissing door het merendeel van het peloton wel gesteund."

  "Ik voelde me daar de voorbije dagen toch niet goed bij. Patrick heeft het niet met zoveel woorden gezegd, maar hij gaf toch toe dat hij misschien wat overdreven gereageerd had. Hij zal zich ook verontschuldigen in zijn Tour-column."

  Maar dat laatste staat nog niet helemaal vast. "Dat zien we wel", zegt Lefevere. "Ik weet dat ik soms straf ben in mijn uitspraken, maar ik heb er geen probleem mee om de gevolgen daarvan te dragen. Tussen Guy en mij zijn de zaken alleszins uitgeklaard. Of dat nog eens herhaald moet worden in een column, is een andere zaak."