• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lars Boom geeft er de brui aan

  Lars Boom genoot gisteren nog met zijn vrouw van de rustdag.

  De Nederlander Lars Boom zal vandaag niet meer starten in de Tour. De renner van Astana - in het begin van de Tour in het oog van de storm - heeft al twee dagen koorts en houdt het voor bekeken.

  Voor Lars Boom eindigt de Tour na de eerste rustdag. De 29-jarige Nederlander zal vandaag niet meer starten in de rit naar de Col de la Pierre Saint-Martin. De Astana-renner heeft al twee dagen koorts en pijn in zijn lichaam.

  Voor de Tour was er veel heisa rond Lars Boom. Hij had een te lage cortisolwaarde en had eigenlijk niet mogen starten in deze Tour. Dat schreven de regels van de MPCC voor. Maar Astana veegde zijn voeten aan die regels en Boom startte toch. Enkele dagen later kwam het bericht van Astana dat de waarden van Boom opnieuw 'normaal' waren. De MPCC, de beweging die zich inzet voor een geloofwaardige wielersport, besloot daarop Astana voorlopig te schorsen.

  Het peloton trekt in de rit van dinsdag naar de Pyreneeën. Het wegvallen van Boom is een tegenslag voor kopman Vincenzo Nibali van Astana. De winnaar van Tour van vorig jaar moet meer dan 2 minuten goedmaken op geletruidrager Chris Froome.

  Tweet: