• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Froome: "Dit is een droomdag"

  Froome wint de eerste bergrit in de Tour.

  Chris Froome staat na amper één col al riant aan de leiding in de Tour. "Hier hebben we maanden voor getraind. Dit was er eentje uit het boekje." Wat liep er mis bij zijn concurrenten? "Misschien hebben sommigen zich niet zo goed verzorgd op de rustdag?"

  Chris Froome was als een kind zo blij na het nummertje dat hij had opgevoerd. "Ik heb hier geen woorden voor. Dit is een droomdag voor ons."

  "Toen ik mijn ploegmaats vroeg om te versnellen, hoorde ik over de radio al die grote namen die moesten lossen. Ik kon het niet geloven."

  "We waren echt goed voorbereid op deze dag. Hier hebben we maanden voor getraind. Dit was er eentje uit het boekje. Het is geweldig dat we daar nu voor beloond worden."

  Hoe verklaart Froome zijn grote voorsprong op de concurrentie? "Misschien hebben een aantal favorieten zich niet goed verzorgd op de rustdag en hadden ze zware benen?"

  "Het zou plezant zijn als de anderen nu onder elkaar om de podiumplaatsen zouden vechten, maar Parijs is nog ver. Het geel is nog lang niet binnen."

  Poels: "Zulke grote verschillen niet verwacht"

  Toen Wout Poels aan de boom schudde, moest onder meer Alberto Contador lossen. "Het ziet er goed uit. Het is nog niet voorbij, want Chris kan nog een slechte dag hebben. Maar daar ga ik niet van uit."

  "We hadden wel gehoopt wat te kunnen uitlopen, maar dat de verschillen zo groot zouden zijn hadden we niet verwacht. Nu kunnen we controleren. Dat is een geruststellende gedachte."