• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Rode Duivels on tour: Kompany waagt zich aan Australian football

  Vincent Kompany krijgt tips van Australian football-ster Gary Ablett.

  Naar goede gewoonte bereiden de Engelse topclubs het seizoen voor aan de andere kant van de wereld. Vincent Kompany en Manchester City zitten in Australië, Manchester United (Fellaini en Januzaj) in de Verenigde Staten en Liverpool (Mignolet en Origi) in Thailand.

  Manchester City: Australië

  Manchester City bereidt het seizoen aan de andere kant van de wereld voor: in Australië. Volgende week oefent aanvoerder Vincent Kompany in Melbourne tegen Roma en Real Madrid.

  Eerst maakt de Rode Duivel kennis met Australian football, een mix van rugby en voetbal op een cricketveld. "We kijken er soms naar en vragen ons dan af hoe het werkt", geeft Kompany toe aan sterspeler Gary Ablett.

   

  Manchester United: Verenigde Staten

  Marouane Fellaini en Adnan Januzaj zitten met Manchester United in de Verenigde Staten voor oefenmatchen tegen America (Mex), San Jose Earthquakes (VS), Barcelona (Spa) en Paris Saint-Germain (Fra). Maakt Bastian Schweinsteiger zijn debuut voor Man U?

  Liverpool: Bangkok

  Liverpool begint haar tournee in Thailand. In hoofdstad Bangkok spelen de Reds tegen een sterrenteam van de plaatselijke Premier League. Simon Mignolet zet de ene handtekening na de andere. Divock Origi maakt zijn eerste reis met Liverpool.

   

  Chelsea: Canada en de VS

  Thibaut Courtois en Eden Hazard vliegen met Chelsea naar Noord-Amerika. De landskampioen trekt eerst naar Montréal in Canada. Daarna oefent Chelsea in de Verenigde Staten tegen de New York Red Bulls, Paris Saint-Germain en Champions League-winnaar Barcelona.

  Tottenham: Verenigde Staten

  Ook Tottenham Hotspur moet nog vertrekken naar de VS. Op 29 juli speelt het team in Colorado tegen een sterrenteam van de Major League Soccer. Ondertussen werkt Toby Alderweireld zijn eerste trainingen af bij de Spurs. Klaar om naar de States te vliegen.

  Everton in Singapore en Aston Villa in Portugal

  Romelu Lukaku en Kevin Mirallas zijn met Everton in Singapore, waar ze woensdag tegen Stoke City oefenen. Zaterdag volgt nog een wedstrijd tegen Arsenal of een selectie Singaporese voetballers.

  Christian Benteke bereidt met Aston Villa het seizoen voor in Portugal. Of vliegt de spits binnenkort naar het oefenkamp van Liverpool of Manchester United?